Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Τώρα λέμε 2008 και περιμένουμε

Συμβατικά, αλλάζουμε τον χρόνο, με αύξουσα διαδοχική αρίθμηση…έχουμε κι αρνητική χρονολόγηση με δυο γράμματα, ένα μικρό κι ένα κεφαλαίο π.Χ. σαν να πρέπει τα μαθηματικά να είναι παρόντα, παντού. Τον λατρεύω τον χρόνο, σαν παράμετρο της Φυσικής, που θεωρούσα, πως κορόιδευε, τους επιστήμονες, σαν αίσθηση παρελθόντος, που όταν το προσεγγίζεις με το «μετά» άλλα σου αποκαλύπτει από αυτά που θεωρούσες πραγματικά, σαν μέλλον που δεν γνωρίζεις και σου επιτρέπει όνειρα…σαν αίσθηση προσμονής, περιέργειας, δυναμικής, σαν άγνωστο, σαν έκπληξη, σαν ένα παιχνίδι σκάκι να κάνει ΜΑΤ με ότι θέλει.
Μετρήσιμο μέγεθος ο χρόνος, αλλά ανεξέλεγκτο, κάτι λεπτά που τα αισθάνεσαι χρόνια και κάτι χρόνια που τα αντιλαμβάνεσαι δευτερόλεπτα, ότι θέλει κάνει και δε θέλω κόντρες μαζί του, δέος μου προκαλούσε πάντα κι αποφάσισα να τον σέβομαι, να ζω τις στιγμές του.
Ας έχουμε λοιπόν μια υπέροχη χρονιά, ανθρώπινη, με καλή διάθεση και καλή πρόθεση, λιγότερους εγωκεντρισμούς, περισσότερα χαμόγελα, περισσότερους ευτυχισμένους ανθρώπους…

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά! και όπως είπες κι εσύ ... με λιγότερους εγωκεντρισμούς και περισσότερα χαμόγελα...Χρόνια πολλά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΤΕ-ΛΕΙ-Ο!!!!
Το ανέλυσες εξαιρετικά το θέμα "χρόνος"

ΚΑΛΗ ΣΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

magsoulini είπε...

Akon: Ευχαριστώ για τις ευχές, σου εύχομαι να βρίσκεις περισσότερο χρόνο από μένα για το blog σου, γιατί εγώ ρίχνω μια γρήγορη ματιά κι ούτε χρόνος, ούτε αντοχή πολλές φορές για ένα σχόλιο. Αλλά δεν αλλάζω κι αυτά που κάνω γιατί μ'αρέσουν. Καλή κι όμορφη χρονιά και σε σένα!

magsoulini είπε...

Γλαρένια ΜΟΥΥΥ, τον καλοπιάνω βλέπεις το χρόνο, μη μου θυμώσει κι αρχίσει με τις ρυτίδες και γίνει μαρτυριάρης. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια!

Πολλά, πολλά φιλιά!

Vrakas Kostas είπε...

Τον απο Μ.Ι.Θ.Ε ποιησες τον χρονο!
Μπραβο σου!Ελπιζω να σου σταθει επιεικης και οχι μονο για λιγες στιγμες!Ευχομαι απο καρδιας,να κατορθωσεις να παρεις με το καλο και το δευτερο πτυχιο!Μια ζωη φοιτητες ειμαστε!Μονο μαθαινουμε!Που και που μονο,προσπαθουμε να εφαρμοσουμε και αυτα..που μαθαμε!
Χαρηκα που σε γνωρισα!Αν μου το επιτρεπεις σε προσαπτω στους εκλεκτους μου!
Καλο Σ/Κ!

Efthimis Lekkas είπε...

Καλή χρονιά, κρίμα που νόμιζα πως ο χρόνος είναι εφαρμοσμένα αντικείμενο των γεωλόγων, 500 χρόνια είναι πρόσφατο ηφαίστειο! Ομολογώ, πως το ΜΙΘΕ, τον αναλύει και τον διαχειρίζεται καλύτερα. Ουσιαστικές οι ευχές σου, ας ισχύσουν για όλους!

magsoulini είπε...

vrakas kostas: "Απο Μιθε ποίησα", μου άρεσε ιδιαίτερα,θα το πάρω το πτυχιάκι μου και το Σεπτέβρη μια χαρά πήγα,δεν προβληματίζομαι καθόλου για αυτό, το διασκεδάζω. Στους εκλεκτούς εγώ; Άντε καλά, καταξίωση μου!
Ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια, όσο για το Σ/Κ καλοκουνημένο ήτανε, θα φταίει η μπλογκοεπίσκεψη του καθηγητή
Καλή εβδομάδα!

magsoulini είπε...

Σας άκουσα και σήμερα να λέτε πως περιμένετε στον Ταυγετο 2500 χρόνια να εμφανιστούν κάποια Ρίχτερ...έσεις οι γεωλόγοι έχεται άλλη αντίληψη χρόνου...Ευτυχώς, δεν είχε θύματα σήμερα!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

να έχεις μια υπέροχη χρονιά!

magsoulini είπε...

Σπύρο: Γραμμική αύξουσα στο υπέροχο διαπιστώνω εδώ και 10 μέρες, ευχαριστώ για την ευχή για τις άλλες 355, που υπολοίπονται!

Alexis B είπε...

Καλή χρονιά αλλά με άρθρα σάν αυτό, εγώ ανυσιχώ
διάβασε

http://news.independent.co.uk/uk/politics/article3333852.ece

Α! Καλός σε βρήκα και καλός ήρθα!!!

magsoulini είπε...

alexb :Καλώς ήρθες, έκανα μια προσπάθεια να δω σε ποιο άρθρο αναφέρεσαι, αλλά κάτι ξέχασες να γράψεις στους αριθμούς στο τέλος της διεύθυνσης, βοήθησε λίγο ακόμη, αν μπορείς!

tzonakos είπε...

Kάθε δευτερόλεπτο μπορει να ειναι πολύτιμο και σίγουρα δεν γυρίζει πίσω. Η ζωή όλη αποτελείται απο τρισεκατομμύρια δευτερόλεπτα και νιώθεις αδύναμος κοιτώντα τους δείκτες του ρολογιού.
Δεν μπορείς να κάνεις κατι εκτός απο το να τους κοιτάς να προχωρούν.
Σαν να σου λένε "προχώρα και εσυ".
Καλή Χρονιά σου εύχομαι.

Alexis B είπε...

http://news.independent.co.uk/uk/politics/article3333852.ece

Ναι, πραγματικά, Δες τι στό φύλλο, της Κυριακής.
Εμένα μου σηκόθηκε η τρίχα.
Καλημέρα

Vrakas Kostas είπε...

Εαν συνεχιστει η απουσια σου,φοβαμαι πως θα αφησουμε εδω και τις ευχες για το 2009!
Ολα καλα;